Hlavní obsah

Útočnice z pražského Smíchova byla příčetná, čeká ji soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třiatřicetiletá Michaela S., která podle policie zavraždila v červenci zákaznici v obchodním domě na pražském Smíchově, byla příčetná. Může tak pokračovat její trestní stíhání a soudní řízení. S odvoláním na důvěryhodný zdroj to ve čtvrtek napsala MF Dnes. Pachatelka je od svého zadržení ve vazbě.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy v obchodním domě. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

Policie informaci deníku nepotvrdila. „Jednotlivé vyšetřovací kroky nekomentujeme,“ řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

Útočnice pobodala zákaznici 21. července v Tesku mezi regály poté, co vzala z jednoho z nich nůž. Podle svědků se ženy přetahovaly o kabelku, policie později uvedla, že si oběť vyhlédla náhodou.

Foto: Facebook

Postupem let se měnil vzhled vražedkyně i jméno, které už letos na sociální síti používala v neurčitém rodu, jak tomu bývá u transsexuálů.

Pachatelka po činu neutíkala a počkala na policii. Jak informovaly Novinky krátce po zveřejnění případu, žena ten den odešla z bohnické psychiatrické léčebny. To později potvrdil i ředitel Martin Hollý. Lékaři řekli, že byla stabilizovaná a neměli jinou možnost než ji propustit.

Později se však ukázalo, že Michaela S. zaútočila na jinou ženu již 5. července v kavárně. Škrtila ji, ale nijak nezranila. Odbor vnitřní kontroly nyní vyšetřuje policisty, kteří tam tehdy zasahovali.

Podle neověřených informací měli policisté s agresivní ženou namířeno na psychiatrii, ovšem v půli cesty hlídku operační důstojník zastavil. Doporučil jim vrátit se na místo útoku a přivolat záchranku.

Postup lékařů psychiatrické léčebny posuzuje ministerstvo zdravotnictví i samotné vedení léčebny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám