Hlavní obsah

Ženu před sebevraždou zachránili turisti

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ralsko

Kdyby náhodou neprocházeli stejným lesem, dnes už by nežila. Sedmapadesátiletou ženu, která se pokusila spáchat sebevraždu otravou plyny z auta v lesní oboře Jabloneček v bývalém vojenském újezdu Ralsko na Českolipsku, zachránily dvě sestry a jedenáctiletý syn jedné z nich, kteří náhodou byli ve stejných místech na výletě.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Starší z dvou sester si všimla na okraji lesa zaparkovaného osobního vozidla, z jehož výfuku vedla hadice od vysavače do zadního okna vozu. U auta běžel motor a bylo vidět, že na zadní sedačce někdo sedí,“ popsala mluvčí policie na Českolipsku Ivana Baláková.

Svědkyně podle policistů běžela okamžitě k autu, otevřela všechny dveře a vypnula motor. Potom společně se svou sestrou poskytla laickou první pomoc 57leté ženě, kterou zplodiny z výfukových plynů naštěstí jen přiotrávily, ale byla stále ještě při vědomí.

Žádný signál 

Mladší z dvojice žen u malátné a dezorientované pacientky zůstala, a ta druhá běžela přivolat záchrannou službu.

„V tomto místě totiž není žádný signál pro mobilní telefony, a tak musela ujít kus cesty, než se jí podařilo dovolat záchranářům. Žena pak rovnou zůstala poblíž silnice, aby mohla lépe navigovat sanitku. Mezi oběma sestrami pak jako spojka působil 11letý chlapec, který vyřizoval jejich vzájemné vzkazy,“ popsala souhru zachránců policejní mluvčí.

Ženu nakonec z místa plánované sebevraždy odvezl vrtulník do liberecké nemocnice. Ještě předtím žena stačila svým zachránkyním potvrdit, že měla v úmyslu ukončit svůj život. Její záměr se nakonec díky trojici turistů z Litoměřicka nezdařil.

Reklama

Výběr článků

Načítám