Hlavní obsah

Srážka osobního auta s vlakem na Znojemsku zastavila provoz na železnici

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Moravském Krumlově na Znojemsku se v pondělí kolem 08:30 srazil vlak s osobním automobilem. Jeden člověk se zranil a provoz na železnici se zastavil na 2,5 hodiny, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Trať se znovu zprůjezdnila okolo 10:15.

Foto: Drážní isnpekce

Osobní auto po srážce s vlakem

Článek

„Čtyřiačtyřicetiletý řidič, který jel ve vozidle sám, vjel na železniční přejezd v době, kdy měla být v provozu červená signalizační světla. Právě v tu dobu do Moravského Krumlova přijížděl spěšný vlak jedoucí z Rakšic do Brna. Ten do vozidla narazil,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Foto: Drážní inspekce

V Moravském Krumlově na Znojemsku se v pondělí srazil vlak s osobním automobilem.

Nehoda se stala na železničním přejezdu bez závor. „Byl zabezpečený světelnou signalizací. Budeme se zabývat tím, jestli signalizace v době nehody fungovala,” uvedl Drápal. Celkový odhad škody je podle jeho slov 570 tisíc korun. „Z toho půl miliónu je na vlaku, dvacet tisíc na automobilu a padesát tisíc na trati,“ uvedl Drápal.

Ve vlaku se nikdo nezranil. „Dechové zkoušky řidiče i strojvedoucího vyloučily alkohol," doplnil Zámečník.

Trať je využívaná především regionálními vlaky, nikoliv dálkovými spoji. Po dobu uzavření železnice fungovala pro cestující náhradní autobusová doprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám