Hlavní obsah

Na střeše auta zapomněl skoro 200 tisíc korun. Když přijel zpět, našel už jen čtyři

Vsetín

Téměř 200 tisíc korun zapomněl ve středu na střeše svého auta řidič v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Peníze po odjezdu z parkoviště ztratil, a když se vrátil o deset minut později, zbylo z nich jen několik tisícovek. Policie nyní hledá nepoctivého nálezce.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Bylo krátce před šestou hodinou večer a muž se chystal odjet z parkoviště. Při nastupování si odložil na střechu doklady a svazek bankovek v hodnotě téměř 200 tisíc korun. Vtom jej vyrušil telefonát, který si v autě vyřídil a odjel.

„Svou chybu si po chvíli uvědomil a na místo, kde před chvílí stál, se vrátil. Neuběhlo ani deset minut a na místě našel jen složku s doklady a bankovky v hodnotě čtyři tisíce korun,“ sdělil mluvčí policie Vladislav Malcharczik.

Dodal, že o chvíli později přinesl řidiči nálezce čtyři tisíce korun. Po dalších více než 180 tisíci korunách se však slehla zem.

„Policisté ihned začali po bankovkách i nepoctivém nálezci pátrat. Nepoctivý nálezce se dopouští trestného činu zatajení věci a při jeho dopadení mu hrozí až roční vězení,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám