Hlavní obsah

S jedna dvojkou chtěl prchnout policejní octavii. Neujel

– Praha

Citroënem Saxo 1.2i chtěl zřejmě ujet policistům v Praze 44letý řidič, který vlastně nikdy řidičem nebyl, protože nemá příslušné oprávnění. Když ho dojeli v zahrádkářské kolonii, dělal, jako že nic a chtěl zmizet v domě. Marně.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič nakonec zastavil a chtěl odejítVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka ve Škodě Octavii 1.8 si auta všimla v Nákupní ulici brzy ráno na začátku týdne, když řidič nejel tak, jak má, a navíc mu nesvítilo zadní světlo. Policisté nejprve čekali na vhodné místo k zastavení, aby neohrozili ostatní řidiče. „Neřidič“ projel několika ulicemi, kdy místy jel až 90 km/h.

„V ulici K Lesíku zjevně přecenil jak své řidičské schopnosti, tak technické možnosti svého 'závoďáku' a dostal smyk, který ale naštěstí ustál. Nicméně ze záběru policejní kamery je zřejmé, že řidičův styl jízdy patří spíše na anglické, nikoli české silnice. Celou dobu jel totiž buď uprostřed komunikace, nebo na její levé straně,“ uvedl v sobotu mluvčí policie Tomáš Hulan.

Chtěl nenápadně odejít

Posléze odbočil k zahrádkářské kolonii, kde ale rychlost neubral a v úzké uličce ujížděl zběsile dál. Honička skončila u jedné z chatek, u níž muž zastavil a svižným krokem chtěl odejít. „Přitom se choval a tvářil tak, jako by tam policisté vlastně ani nebyli,“ konstatoval Hulan.

Hlídka poté zjistila, že muž nikdy neměl řidičský průkaz a byl přesto několikrát přistižen při řízení a dostal zákaz řízení. Navíc dechová zkouška ukázala, že před jízdou pil. Nadýchal asi 0,5 promile alkoholu.

„Na základě všech těchto skutečností skončil muž na policejní služebně pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám