Hlavní obsah

Blonďák z Německa se v Krušných horách vrhl na cyklistku a odvlekl ji do lesa

Právo, vor, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarští kriminalisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který se snažil v pátek v podvečer od silnice mezi Ryžovnou a Hřebečnou v Krušných horách na Karlovarsku násilím odvléci k lesu cyklistku a tam ji znásilnit. Když na něj začala mluvit německy, pustil ji a ujel.

Foto: Policie ČR

Podoba podezřelého, jak ji sestavila policie

Článek

„Neznámý pachatel přijel nezjištěným vozidlem tmavě modré barvy s registrační značkou začínající označením ANA k ženě, která stála u svého jízdního kola v blízkosti vozovky na okraji polní cesty,“ popisovala ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

„Muž vystoupil z vozidla, chytil ženu za ruce a snažil se ji odtáhnout směrem k lesu. Aby žena nemohla křičet o pomoc, zakrýval jí ústa dlaní,“ pokračovala mluvčí, podle které bránící se žena kousla násilníka do prstu. „Po několika metrech ji povalil na zem, kde se ji snažil osahávat,“ konstatovala Týřová.

Vzhledem k tomu, že se poškozená domnívala, že se jedná o německy hovořícího muže, začala na něj v německém jazyce křičet, aby ji nechal být. „Poté pachatel ženu pustil a německy jí sdělil, aby nikomu nic o tom, co se stalo, neříkala. Z místa utekl zpět ke svému vozidlu a odjel pravděpodobně ve směru na osadu Ryžovna,“ uvedla policejní mluvčí.

Měl náušnici ve tvaru klacku

Podle výpovědi poškozené ženy by se mělo jednat o přibližně 175 cm vysokého muže bílé pleti a robustní postavy ve věku 25 až 30 let, který mluvil plynule německy. „Muž měl blond vlasy žluté barvy, pravděpodobně odbarvené, střižené na ježka, sčesané dozadu a po stranách vyholené,“ doplnila Týřová.

„V levém uchu měl tmavě hnědou náušnici ve tvaru klacku o délce asi pět až deset centimetrů. Na sobě měl triko s krátkým rukávem výrazné světle zelené barvy s červenooranžovým nápisem přes celá prsa. Po útoku měl u trika roztržený rukáv,“ dodala.

Podle popisu poškozené ženy mohl násilník přijet vozidlem značky Peugeot. „Kriminalisté žádají všechny svědky, kteří byli v danou dobu poblíž místa, kde došlo k incidentu, a viděli hledaného muže nebo jeho vozidlo, aby ihned volali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu, a pomohli tak kriminalistům k dopadení pachatele,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám