Hlavní obsah

Mladíci na motorce prchali před strážníky pražským parkem i po cyklostezce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bez helmy, bez registrační značky, zato po chodníku, cyklostezce či parkem uháněli dva mladíci na motocyklu, kteří chtěli setřást hlídku pražských strážníků. Nakonec byli řidič i jeho spolujezdec dopadeni a předáni policii. Po vyšlapané cestě parkem řidič ujížděl až 70 km/h. O případu, který se odehrál v úterý, informovala mluvčí strážníků Irena Seifertová v pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování motorky pražskými strážníkyVideo: MP Praha

 
Článek

Hlasitý zvuk motorky zaznamenali strážníci z parku V Čeňku a rozhodli se situaci zkontrolovat. Z nedaleké Bryksové ulice se z cyklostezky proti nim vyřítila motorka s dvoučlennou osádkou.

„Řidič motorky poté, co zpozoroval vozidlo městské policie, ihned najel na chodník a pokračoval rychlou jízdou směrem do ulice Kapitána Stránského. Na výzvy hlídky k zastavení vozidla vůbec nereagoval a ohrožoval svou zběsilou jízdou kolemjdoucí chodce,“ popsala Seifertová.

Motorkář pak najel na frekventovanou cyklostezku, kde se pohybují kromě cyklistů také pejskaři a matky s kočárky. Jak vyplývá z videozáznamu, chvílemi jel po trávě, chvílemi po asfaltu. Strážníky se mu setřást nepodařilo, ovšem spolujezdce ano. Hned poté, co mladík z motorky sklouzl, ho zadržel jeden ze strážníků, zatímco druhý dál pronásledoval řidiče.

Bez papírů

„Ten pokračoval v 'závodu' přes cyklostezky přírodního parku Čihadla. Za přemostěním v ulici Za Rokytkou však nezvládl svůj stroj a na nezpevněném povrchu upadl. Než se stačil zvednout a znovu ujet, dostihl ho strážník,“ konstatovala Seifertová.

Dvaadvacetiletému spolujezdci byla za neuposlechnutí výzvy uložena pokuta, protože podle strážníků po sklouznutí z motorky utíkal. Osmnáctiletého řidiče, který nebyl pod vlivem alkoholu, pak strážníci předali kolegům ze státní policie. Ani jeden z mladíků neměl helmu a motorka neměla registrační značku. Řidič navíc nevlastní řidičský průkaz na motorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám