Hlavní obsah

Na Zlínsku hořel autobus vezoucí čtyřicet důchodců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Zlínsku v neděli před polednem hořel autobus převážející čtyřicet seniorů. Oheň zasáhl motorovou část, nikoho z cestujících však neohrozil. Před příjezdem hasičů se požár pokusil uhasit řidič, ale bez úspěchu. Oheň zlikvidovali až hasiči. Seniory poté do lázeňského zařízení v Pozlovicích převezl jejich evakuační autobus, řekl mluvčí hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

K požáru autobusu u obce Jasenná vyrazily čtyři jednotky hasičů.

"Požár zasáhl část motorového prostoru autobusu přepravujícího zájezd seniorů do lázeňského zařízení v Pozlovicích. Díky rychlému zásahu hasičů se požár mimo motorový prostor nerozšířil a ani neohrozil nikoho z 43 cestujících," uvedl mluvčí hasičů.

Ještě před příjezdem první jednotky se o uhašení pokusil řidič autobusu. Jeho zásah pomocí hasicího přístroje ale nebyl účinný. "Později řidiče postihla nevolnost, která mohla souviset s hasebním zásahem, kdy mohlo dojít k jeho intoxikaci zplodinami hoření. Proto byl z preventivních důvodů převezen k další kontrole do nemocnice," doplnil Netopil.

Pro seniory vyslali profesionální hasiči ze Zlína evakuační autobus, který je spolu se zavazadly dopravil do lázeňského zařízení. Příčinou vzniku požáru se bude zabývat vyšetřovatel hasičů. Výši způsobené škody upřesní majitel autobusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám