Hlavní obsah

„Hledam na seriozni vztahu.” Mail od Ruslanky stál seniora 100 tisíc

Právo, Vladislav Prouza
Trutnov

Jednasedmdesátiletý muž z Trutnovska zareagoval na seznamovací inzerát, ve kterém atraktivní Ruska nabízela vztah za pomoc s emigrací ze země. Když jí muž poslal 100 tisíc korun na účet vedený v Moskvě, odmlčela se a nepřijela.

Foto: Policie ČR

Ruslanka se seniorovi představila jako pediatrička z Nižného Novgorodu.

Článek

„Dobra vecer. Hledam na seriozni vztahu. Milovat vareni a fitnes. Budu stastny, kdyby bys mohl odepsat. Ruslanka,“ uváděl inzerát, který přišel muži mailem.

Ruslanka se představila jako 29letá pediatrička z Nižného Novgorodu. Krásu nešťastné Rusky potvrzovala kolekce fotografií. Ruska slibovala nezištnou lásku s příslibem udělat zachránce šťastným.

„Postupně podlehl představě, že žena potřebuje pomoc a on jí tuto pomoc poskytne. Když přišel mail, že už si Ruslana zajišťuje potřebné dokumenty k cestě do České republiky, včetně víza, ale že má malý plat a nemůže si dovolit zaplatit letenku, bylo už jen krok k tomu, aby jí začal posílat peníze,“ popsala průběh internetového vztahu policejní mluvčí Ivana Ježková.

Poslal téměř 100 tisíc 

Muž, než začal tušit nějakou nekalost, postupně poslal na účet vedený v Moskvě téměř sto tisíc korun. „Když odmítl poslat další peníze, žena se odmlčela. Když nakonec ani nepřiletěla, pochopil, že se stal obětí podvodu. Věc posléze oznámil trutnovským policistům,“ doplnila Ježková.

Kriminalistům se prostřednictvím právní pomoci podařilo identifikovat skutečného majitele moskevského bankovního účtu.

Interpol zároveň ověřil místa bydliště uvedené v mailech Ruslanou Balikinou, jež se seniorovi po internetu nabízela. Kriminalisté pátrají také po skutečné totožnosti ženy na fotografiích.

Anketa

Naletěli jste někdy podvodníkovi?
Ano
62,1 %
Ne
37,9 %
Celkem hlasovalo 3170 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám