Hlavní obsah

U Břeclavi bourala dvě auta, jedno narazilo do autobusu s dětmi

– Břeclav
Právo, Novinky, miv, abe

Řidič autobusu čekal ve středu ráno na křižovatce u Moravské Nové Vsi, když se před jeho očima stala nehoda dvou aut. Jedno z nich nakonec narazilo až do autobusu. Ten vezl téměř padesát dětí na výlet do Uherského Hradiště. Ze střetu si odnesli zranění jenom řidiči zmíněných dvou aut.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dodávka po nárazu skončila zabořená do přídě autobusu.

Článek

Nehoda se stala na frekventované silnici I/55 z Břeclavi do Hodonína. Na křižovatce na vedlejší silnici od Moravské Nové Vsi stála slovenská dodávka, rozjela se ve chvíli, kdy se k místu blížil po hlavní silnici vůz značky Volkswagen Passat, ten měl mít přednost.

Po následném střetu se dodávka roztočila a levou zadní částí vrazila do autobusu čekajícího před křižovatkou na výjezdu od Prušánek. Osobní auto skončilo za křižovatkou. Při nehodě se lehce zranili dva lidé.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Passat přišel po nehodě o přední část.

„Jel jsem od Prušánek na Uherské Hradiště. Od Moravské Nové Vsi čekala na možnost vjet na hlavní ještě dodávka. Rozjela se, ale od Hodonína jela tři osobní auta. První do dodávky narazilo a roztočilo ji tak, že odletěla a zdemolovala mi přední část autobusu,“ uvedl zkušený řidič.

Náraz zdemoloval i palubní desku autobusu a z rozbitého čelního skla vletěla do vozu sprška střepů. Doletěla i na sedadla obsazená dětmi. Nikdo ve voze neutrpěl zranění, střepy zasáhly jen prst řidiče.

„Žádný z řidičů aut, před jejichž očima se odehrál střet, nezastavil. Zmizeli pryč. Naštěstí jela kolem sanitka, její řidič zastavil a pomohl mi evakuovat děti do bezpečí. Protože v přední části vozu je veškerá elektroinstalace, bál jsem se požáru,“ dodal řidič autobusu. Teprve až když byly děti venku z vozu, řešil vlastní úraz.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Řidiče autobusu při nehodě zasypala sprška střepů.

Autobusem cestovalo devětačtyřicet dětí z mateřské školy ve Velkých Bílovicích. Namířeno měly do Uherského Hradiště. Po nehodě jen přesedly do přivolaného náhradního autobusu a pokračovaly ve výletu.

Řidič autobusu nepovažoval krvácející prst za zranění, bilancí nehody jsou tak jen dva zranění, a to z dodávky a osobního auta. Podle zasahujících policistů bude míra zavinění předmětem následného šetření.

Hrubý odhad škody je asi půl miliónu korun. „Jen čelní sklo autobusu vyjde na přibližně devadesát tisíc korun,“ naznačil jednu z položek řidič. Nehoda na několik hodin zkomplikovala dopravu na hlavním silničním tahu.

Výběr článků

Načítám