Hlavní obsah

Mladík se řítil Hradcem Králové rychlostí 150 kilometrů, chtěl se ztratit na letišti

– Hradec Králové
Právo,

Zpočátku to byl možná dobrý nápad. Poté, co trojice kamarádů ve čtvrtek večer popíjela v centru Hradce Králové alkohol, rozhodli se mladíci projet se městem. Před půlnocí si však jejich riskantní jízdy vozem Audi A4 všimla hlídka policistů a pokusila se je zastavit. A začala nebezpečná honička, která skončila až na asi tři kilometry vzdáleném letišti.

Šílená jízda až na hradecké letištěVideo: Policie ČR

 
Článek

„Řidič na výzvu k zastavení nereagoval, naopak sešlápl plynový pedál a začal ujíždět směrem k letišti. Místy se řítil rychlostí i 150 kilometrů za hodinu. Nerespektoval přednost v jízdě, předjížděl na plné čáře a ohrožoval tak nejenom celou posádku vozidla, ale i ostatní řidiče,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Foto: Policie ČR

Šílená jízda až na hradecké letiště

Dvaadvacetiletý řidič zamířil přímo do areálu letiště, neboť se domníval, že se tu snadno ztratí v davu lidí. V místním Festival parku totiž právě probíhala hudební akce.

Policistům chtěl i utéct

„Návštěvníci byli nuceni před rychle jedoucím autem uskakovat a bylo velké štěstí, že vozidlo nikoho nesrazilo. Když řidič pochopil, že policistům neujede, zastavil, vyskočil z auta a začal utíkat. Policisté ho ale za krátkou chvíli dohnali, svedli ho za použití donucovacích prostředků na zem a nasadili mu služební pouta,“ pokračovala Ježková.

Provedená dechová zkouška u řidiče prokázala hladinu téměř jednoho promile alkoholu. „I z výpovědí obou dvacetiletých spolujezdců bylo zřejmé, že řidič byl velkým nebezpečím pro všechny ostatní účastníky silničního provozu,“ dodala mluvčí.

Auto mladíkům půjčil otec jednoho ze spolujezdců. Jeho řidič se nyní bude u správního orgánu zpovídat z řízení pod vlivem alkoholu a hrozí mu pokuta ve výši 2,5 až 20 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám