Hlavní obsah

Protimafiánský útvar zadržel detektiva protikorupční policie

Právo, Novinky, ok, jt, kub
Praha
Aktualizováno

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) spustili akci mířící do vnitřních struktur policie. Zadrželi několik lidí včetně vysoce postaveného detektiva. Informovala o tom ve středu ČT. Podle informací Práva akce souvisí s odposlechy u pražské policie. Podle Respektu jsou mezi zadrženými i státní zástupci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že provádíme realizaci případu, který dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze. Momentálně probíhají úkony trestního řízení na několika místech. Protože si právo na informace vyhradilo státní zastupitelství (VSZ), více říci nemohu,“ sdělil Novinkám mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Šéfka VSZ Lenka Bradáčová Právu řekla, že razie začala ve středu. „Mohu potvrdit, že policisté z ÚOOZ provádějí realizaci úkonů trestního řízení, jinak v této fázi nebudeme a ani nemůžeme podávat žádné další informace,” dodala.

Zadržení policisty potvrdil i ministr vnitra Milan Chovanec. „Na základě informací od policie potvrzuji, že došlo k zadržení policisty a probíhají standardní úkony trestního řízení,” uvedl na Twitteru.

Mluvčí protikorupční policie Právu přiznal zadržení jednoho policisty. „Mohu potvrdit, že dnešního dne došlo k omezení osobní svobody jednoho policisty našeho útvaru, řekl Jaroslav Ibehej. Žádné další podrobnosti o tom, o koho šlo, nechtěl rozebírat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám