Hlavní obsah

Opilec jel přímo před hlídkou na červenou, pak předvedl zběsilou jízdu Prahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jízda na červenou přímo před policejním autem vyústila minulý týden v pátek ve zběsilou honičku ulicemi noční Prahy. Řidič se zřejmě bál kontroly, která následně stejně přišla, a v jeho dechu odhalila téměř dvě promile alkoholu.

Opilec jel přímo před hlídkou na červenou, pak předvedl zběsilou jízdu PrahouVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka policie zastavovala v pátek před půlnocí na Letenském náměstí na červenou, když se před ní jedoucí řidič subaru rozhodl, že čekat nebude a semafory projel. Policisté se za ním vydali, aby ho zastavili. Šofér tak napoprvé učinil. Počkal, až zastaví i policisté, a pak urychleně začal ujíždět.

„Jízda byla poměrně zběsilá, což dokládají záběry z kamery policejního vozu. Řidič dojel až do ulice Čechova, která je jednosměrná a on ji chtěl projet opačným směrem. To se mu stalo osudným, neboť mu cestu zatarasil řidič, který chtěl ulici projet správně,“ popsal v pondělí mluvčí policie Tomáš Hulan.

Muži zákona toho využili a za pomocí donucovacích prostředků řidiče vytáhli z auta. Po chvíli zjistili, že je opilý - přístroj ukázal téměř dvě promile alkoholu.

„Na základě této skutečnosti skončil osmačtyřicetiletý muž na policejní služebně pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ shrnul Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám