Hlavní obsah

Chlapec spadl z šestého patra panelového domu, je v kritickém stavu

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Dvanáctiletý chlapec spadl v úterý okolo čtvrté hodiny odpoledne ze šestého patra panelového domu v Náchodě. Hoch je po operaci a bojuje o život ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, kam ho po prvotním ošetření náchodskými záchranáři transportoval vrtulník.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Je v kritickém stavu,“ potvrdil náměstek ředitele královéhradecké nemocnice Zdeněk Tušl.

Tragédie se odehrála v domě u průtahu Náchodem. Chlapec, jehož našel ležet před panelákem náhodný kolemjdoucí, spadl z možná osmnáctimetrové výšky na chodník.

„Utrpěl mnohačetná poranění ohrožující život. Na místě zasahovaly posádky dvojice sanitek a byla nutná okamžitá resuscitace,“ popsal mluvčí královéhradecké záchranky Ivo Novák.

Resuscitovat zraněného hocha pomáhali záchranářům i policisté, kteří na jednom z nejfrekventovanějších míst Náchoda zabezpečili přistávací plochu pro vrtulník. Policie věc prověřuje jako nešťastnou náhodu. „Policisté rodině nabídli pomoc krizového interventa, který jí poskytl psychologickou podporu,“ sdělila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Chlapec pravděpodobně spadl z balkónu v důsledku vlastní neopatrnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám