Hlavní obsah

Ve shořelé chatce na Břeclavsku našli hasiči torzo mužského těla

Právo, miv
Břeclav
Aktualizováno

Ohořelé lidské tělo objevili hasiči při hašení požáru karavanu s přístavkem a zahradní chaty v odlehlém místě mezi Valticemi a Hlohovcem na Břeclavsku. Práci jim komplikovaly navíc propanbutanové lahve v požářišti.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči likvidovali požár mezi Valticemi a Hlohovcem.

Článek

Plameny zachvátily karavan s přistavěnou částí a vedle stojící dřevěnou chatku. Hasiči na místě našli ohořelé torzo těla. Podle informací Práva se tam obvykle zdržoval osmačtyřicetiletý muž z Valtic. Okolnosti jeho smrti policie vyšetřuje.

„Naši technici jsou na místě, prozatím není totožnost uhořelého potvrzena,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči likvidují požár mezi Valticemi a Hlohovcem.

Chatka měla být bez elektřiny a její obyvatel si tam svítil petrolejkou, zda otevřený oheň petrolejky stál u zrodu požáru, policie prověřuje. „Máme tam psa vycvičeného na vyhledávání akcelerantů hoření. Místo jsme ale převzali k ohledání od hasičů až ráno, takže šetření je teprve na samém začátku,“ dodala mluvčí.

Hasičům zásah komplikovala skutečnost, že místo bylo špatně přístupné, vedla k němu jen rozbahněná cesta. „Chatka a karavan zcela shořely, škoda se odhaduje na 100 tisíc korun. Vedle byla i voliéra s holuby, deset se jich podařilo zachránit. V chatce byly také propanbutanové lahve, které jsme průběžně ochlazovali,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám