Hlavní obsah

Pokusil se zavraždit milence. Soud mu zpřísnil trest o dva roky

Právo, Petr Marek
Olomouc

Na osmnáct let poslal Vrchní soud (VS) v Olomouci za mříže recidivistu Miroslava Jadrníčka (46). Ten se pokusil zavraždit nožem svého mladšího milence. O dva roky se mu tak zpřísnil trest, který mu uložil letos v únoru zlínský krajský soud.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Vrchní soud v Olomouci zpřísnil muži trest o dva roky. Ilustrační foto

Článek

„Obžalovaný se tohoto závažného zločin dopustil jen patnáct měsíců poté, co vykonal desetiletý trest za vraždu, kterou spáchal v roce 2002. Původně z něj byl podmíněně propuštěn, ale poté se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, a tak ho musel nakonec vykonat celý. Nežil tedy řádně. Navíc podle znalců je jeho resocializace velmi ztížená. Proto přísnější trest,“ vysvětlil Právu mluvčí VS Vladimír Lichnovský.

Když Jadrníček zaútočil nožem poprvé v roce 2002, svou oběť tehdy ubodal.

Poslední napadení se odehrálo loni ve Zlíně. Podle obžaloby bodl nožem s úmyslem usmrtit o 15 let mladšího přítele, který spal v jeho domě.

Jadrníček byl notně posílený alkoholem a svého milence bodl mezi žebra. Ten sedm centimetrů hlubokou ránu shodou šťastných náhod a díky okamžité lékařské pomoci přežil. U soudu obžalovaný tvrdil, že si útok nedovede vysvětlit.

Reklama

Výběr článků

Načítám