Hlavní obsah

Krádeží elektřiny ušetřil majitel ubytovacího zařízení milión

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu přes milión korun způsobil neoprávněným odběrem elektřiny pětapadesátiletý muž z Prahy. Elektřinu odbíral načerno v jednom z ubytovacích zařízení na Novojičínsku, policisté už muže obvinili z krádeže.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Po dobu zhruba jednoho roku, od konce roku 2011, jakožto spoluvlastník ubytovacího zařízení v obci na Novojičínsku, zajistil neoprávněně odebírání elektrické energie určené pro provoz objektu,“ popsala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Dodala, že muž věděl, že elektrická energie nebude zaplacena.

Zároveň kriminalisté obvinili z přečinu nadržování šestačtyřicetiletého muže z Ostravy, který v průběhu trestního řízení a později i jako svědek u soudu lhal. „V úmyslu umožnit pětapadesátiletému muži, aby unikl trestnímu stíhání pro zločin krádeže, uváděl nepravdivé údaje a předkládal nepravdivé účetní doklady související s provozem objektu, včetně odběru elektrické energie,“ doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám