Hlavní obsah

Na Novojičínsku někdo zastřelil chráněného čápa bílého

– Nový Jičín
Právo, hon

Neuvěřitelně barbarský čin vyšetřuje policie na Novojičínsku. Dosud neznámý pachatel zastřelil mezi obcemi Kunín a Hukovice čápa bílého. Policie nyní hledá případné svědky události, kteří by ji mohli přivést na stopu.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes, policie případ začala prověřovat jako trestný čin neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy. „Poškozeným je v tomto případě český stát. Podle očitých svědků se měl tento chráněný bílý čáp pohybovat v této lokalitě několik měsíců,“ uvedl Gřes.

Policie zatím zdokumentovala, že pachatel čápa zastřelil brokovnicí v době od 1. března do ranních hodin 2. března. Čáp byl nalezen na poli po pravé straně cesty v těsném sousedství obce Hukovice.

„K řádnému objasnění věci žádáme veřejnost o poskytnutí informací k této události. Je možné, že někdo slyšel výstřel či viděl v okolí nálezu někoho, kdo se pohyboval se střelnou zbraní. Informace přijmeme osobně či telefonicky na policejním oddělení ve Studénce na čísle 974 735 761,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám