Hlavní obsah

Pět lidí se v Javorníku přiotrávilo oxidem uhelnatým z karmy

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět lidí z Javorníku na Jesenicku skončilo v neděli po poledni v nemocnicích v Ostravě a Jeseníku, poté, co se nadýchali oxidu uhelnatého. Právu to řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje (ZZS OK) Pavel Vysloužil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dispečink ZZS OK podle něj dostal krátce po 11. hodině hlášení, že rodiče nalezli ve vaně desetiletou dívku v bezvědomí.

„Posádka javornické záchranky, která na místo po chvíli dorazila, dívku na místě ošetřila a předala letecké záchranné službě, která dívku ve vážném stavu a na umělé plicní ventilaci transportovala na specializované pracoviště ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí.

Na místě byli podle něj ještě další čtyři postižení, ženy ve věku 42 a 66 let, muž ve věku 40 let a jedenáctiletá dívka. „Sanitky je při vědomí všechny převezly do jesenické nemocnice,“ dodal Vysloužil s tím, že pravděpodobnou příčinou otravy byl únik kysličníku uhelnatého z karmy.

Případem se zabývají policisté. „Zjišťují okolnosti. O dalším postupu bude rozhodnuto na základě odborného vyjádření revizního technika přes plynová zařízení,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám