Hlavní obsah

Nepohodlný společník skončil v lese pod zemí, objednávka vraždy přišla ze Slovenska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Detektivové protimafiánského útvaru obvinili tři Čechy a jednoho Slováka z nájemné vraždy bývalého společníka v obchodu s drogami. Vražda se podle policie odehrála v roce 2012 v bývalém vojenském prostoru Ralsko. Obviněným hrozí až výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení podezřelýchVideo: Policie ČR

 
Článek

Objednávka k vraždě přišla podle policie ze Slovenska v roce 2012 poté, co se poškozený stal nepohodlným svědkem v drogovém byznysu. Po krátké spolupráci totiž začal ohrožovat zaběhnutý systém, a tak se ho kumpáni rozhodli zbavit. K tomu podle detektivů došlo na připraveném místě v Ralsku.

Několik let měli pachatelé klid, ale jen do května 2015, kdy se kriminalistům podařilo získat operativní informace o možné nájemné vraždě. Vyšetřovatelé se začali případem zabývat a v listopadu následně zjistili, kde je ukryté tělo.

„Tělo zavražděného bylo nalezeno zakopané v lesním porostu bývalého vojenského prostoru Ralsko. Vše nasvědčuje tomu, že obětí vraždy se stal občan Slovenské republiky (nar. 1974). Cestou mezinárodní právní pomoci požádali detektivové ÚOOZ slovenskou stranu o jednoznačnou identifikaci forenzními prostředky,“ informoval mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Zbrojní arsenál

Na začátku prosince pak byli zadrženi dva muži z Prahy ve věku 31 a 35 let. Následovaly domovní prohlídky, které odkryly zbrojní arsenál dvojice. „Bylo zajištěno několik legálně držených krátkých i dlouhých střelných zbraní, větší množství střeliva, jedna nelegálně držená krátká střelná zbraň, omamné a psychotropní látky, větší finanční hotovost a další věci,“ popsal Hanták.

Následně je kriminalisté obvinili z vraždy, stejně jako dalšího 27letého Čecha, který je ve vězení za jinou trestnou činnost. Poslední obvinění z vraždy ve formě návodu si vyslechl 29letý Slovák poté, co byl vydán ze Slovenska. Všichni čtyři se nyní nacházejí za mřížemi.

„V případě prokázání viny v rozsahu obvinění hrozí stíhaným osobám až 20 let odnětí svobody nebo výjimečné tresty. Případem se detektivové ÚOOZ i nadále zabývají ve spolupráci s kolegy na Slovensku. Případ dozoruje Krajské státní zastupitelství pro Středočeský kraj,“ uzavřel Hanták.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám