Hlavní obsah

Celníci našli tisíce rostlin konopí, v poutech skončilo deset lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Gang výrobců marihuany zadrželi na konci ledna celníci a policisté v Praze a okolí. Skupina deseti Vietnamců a Čechů drogu prodávala u nás i v cizině.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásahovka překvapila pěstitele marihuanyVideo: Celní správa

 
Článek

Celkem se při zátahu našlo 3650 rostlin konopí a 60 kilogramů marihuany. Výrobce drog sledovali celníci a policisté od loňského jara a na případu spolupracovali i s kolegy ze zahraničí.

„Celníkům se podařilo identifikovat objekty na území Prahy a okolí, ve kterých byla průmyslovým způsobem nelegálně produkována marihuana. Ta byla určena jak pro tuzemský, tak zahraniční trh," popsala v úterý mluvčí celní správy Martina Kaňková.

Skupina podle ní vyráběla a prodávala marihuanu několik let. Na konci letošního ledna ale bezpečnostní složky členy gangu zadržely a následně obvinily. Jde o deset lidí z Vietnamu a Česka.

Foto: Celní správa

Nalezená marihuana

„Zadrženi byli kurýři, samotní pěstitelé, hlavní organizátoři i vietnamský specialista na zařízení velkokapacitních pěstíren," doplnila mluvčí.

Podobně velké množství rostlin konopí, celkem 3365, se našlo loni v prosinci v bývalé truhlárně ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku. Vyrobit by se z nich dalo asi 250 kilogramů marihuany, které by podle kriminalistů mohli dealeři prodat za 16,5 miliónu korun. Zadrženi byli tři lidé.

Reklama

Výběr článků

Načítám