Hlavní obsah

Auto se zřítilo na trať, vlak zastavil necelý metr od něj

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čepice

Obrovské štěstí měl řidič fabie, který havaroval v pondělí odpoledne na silnici u obce Čepice nedaleko Rabí na Klatovsku. Jeho auto se z desetimetrového srázu skutálelo přímo na železniční trať, kudy právě projížděl vlak. Ten zastavil jen pár desítek centimetrů před ním.

Foto: Policie ČR

Fabie se po svahu skutálela přímo na železniční trať.

Článek

„Převrátilo se přes střechu a zůstalo stát na kolech v kolejišti. Osobní vlak, který tudy právě projížděl, stihl zastavit asi tři čtvrtě metru před vozidlem,“ sdělila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Řidič se z auta dostal krátce před příjezdem soupravy, která se blížila od Sušice. „Běžel proti ní a snažil varovat strojvůdce,“ řekla Právu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Šofér utrpěl lehčí zranění. „Převezli jsme jej do sušické nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Ve vlaku cestovalo kolem třiceti lidí, prudké brzdění se obešlo bez následků. „Hasiči pomohli vystoupit cestujícím z vlaku a přestoupit do autobusu náhradní dopravy,“ uvedla Jakoubková.

Nehoda se dá připsat na vrub namrzlé a zasněžené okresce, po které řidič přijížděl ve směru od Čimic. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a dostal v levotočivé zatáčce smyk,“ upřesnila Ladmanová.

Dechová zkouška dopadla negativně. Škoda na autě a přeražené dopravní značce je 51 tisíc korun. Policie nehodu vyřešila na místě blokovou pokutou. Výluka na trati Sušice–Horažďovice trvala přibližně tři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám