Hlavní obsah

Patnáctiletý Afghánec pobodal v Německu vrstevníka, chytli ho čeští policisté

Právo, Petr Kozelka
Brno

V rukou českých policistů skončil teprve patnáctiletý afghánský chlapec, který v Německu pobodal svého vrstevníka. K činu došlo už na konci prázdnin, chlapci se ale podařilo se svými čtyřmi kumpány utéct. Dopaden byl až na území České republiky. Chlapce čeká s největší pravděpodobností předání do Německa, kde mu hrozí pět let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Afghánec pobodal svého vrstevníka v dětském domově, kde pobýval už rok. „Před několika dny se mu ovšem podařilo uprchnout společně s dalšími čtyřmi osobami, taktéž mladistvými. Bylo vytipováno, že by mohli jít i do České republiky, protože v té skupině byli lidé, kteří mají na našem území kořeny. A ono se to potvrdilo. Státní zastupitelství v Mnichově už potvrdilo jeho identitu,“ řekl Právu zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Zadržení mladiství policistům tvrdili, že jeli jen navštívit babičku jednoho z nich. „Chlapce jsme zadrželi a soud bude rozhodovat o jeho předání do Německa. Pokud by šlo všechno bez komplikací a soud takto rozhodne, nejpozději do deseti dnů bude předán kolegům ze Spolkové republiky,“ popsal zdroj.

Podle informací Práva se jedná o Afghánského státního příslušníka, který ovšem žije v Německu. „Nevíme z jakého důvodu, ale už před rokem byl umístěn do dětského domova, kde došlo i k útoku. Ze zatykače není jasné, jestli šlo jen o mladickou nerozvážnost nebo o nějaký například etnický konflikt. Když ale vezme patnáctiletý kluk do ruky nůž, tak je to vždycky zlé,“ dodal zdroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám