Hlavní obsah

Zloději se zaměřili na řeznictví, kradli trezory a házeli je do Vltavy

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm prodejen vykradli během posledních tří měsíců dva pachatelé, které v sobotu zadržela středočeská kriminálka. Brali většinou jen trezory, které po krádeži hodili do Vltavy.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení zlodějů trezorůVideo: Policie ČR

 
Článek

Dva 38letí muži se od konce května do uplynulé soboty vloupávali do řeznictví v budovách marketů; postupovali vždy podle podobného scénáře. Najeli k rampě v zadní části budovy obchodu, přeřezali mříže, vykopli dveře a z kanceláře vedoucího vytrhli ze zdi trezor.

Celkově ukradli téměř půl miliónu korun a způsobili škodu čtvrt miliónu korun. Poničené a vybrané trezory podle své výpovědi házeli do Vltavy, kde je budou kriminalisté hledat.

„Tímto způsobem vyloupili sedm prodejen řeznictví ve Středočeském, Libereckém kraji a na Vysočině. Praze se záměrně vyhýbali, protože už je tady dříve zadrželi pražští policisté,“ uvedl ve středu na tiskové konferenci středočeský kriminalista Michal Dupák.

Policie muže sledovala a zadržela je krátce po posledním vloupání v Brandýse nad Labem, odkud ujížděli ve vozidle taxislužby, kterou se jeden z nich živil.

Oba muži přitom měli v září nastoupit do vězení na 5,5 roku za dřívější krádeže a vloupání do aut. Nyní už jsou ve vazbě a soud by jim měl k dřívějším trestům přidat i za poslední prohřešky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám