Hlavní obsah

Vozidlo taxi smetlo na Kroměřížsku ženu, zraněním podlehla

Právo, Miloslav Hradil
Hulín

Tragicky skončila v noci na sobotu dopravní nehoda mezi Hulínem a obcí Záhlinice na Kroměřížsku. Vozidlo taxislužby tu na silnici srazilo chodkyni. Ta utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Událost se stala krátce po druhé hodině ranní.

Foto: Policie ČR

Auto taxislužby, které srazilo chodkyni

Článek

„Šestatřicetiletý řidič osobního automobilu Volkswagen Touran jel ve směru od Záhlinic na Hulín. Stejným směrem šla také třiatřicetiletá žena, která se pohybovala v prostoru vozovky. Z doposud přesně nezjištěných příčin došlo ke střetu,“ řekla Právu policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Žena podle ní při nárazu utrpěla zranění neslučitelná se životem. Přesné okolnosti nehody stále vyšetřují dopravní policisté společně s kriminalisty. „Na místo jsme přivolali také soudního znalce z oboru dopravy. Alkohol u řidiče jsme vyloučili dechovou zkouškou. Zda požila alkohol chodkyně, určí až nařízená soudní pitva,“ uvedla mluvčí.

Během vyšetřování dopravní nehody musela být dočasně uzavřena komunikace mezi Hulínem a Záhlinicemi. Policisté odkláněli provoz. Na místě zasahovali i hasiči, kteří podle jejich mluvčího Romana Žemličky, mj. osvětlovali místo nehody.

Foto: Policie ČR

Po dobu vyšetřování nehody musela být dočasně uzavřena komunikace mezi Hulínem a Záhlinicemi.

Letos se jedná podle Kyšnerové již o třetí smrtelnou nehodu chodce na Kroměřížsku. Ke všem došlo během poměrně krátké doby. První se stala 19. července v Bystřici pod Hostýnem, kde motorkář srazil starší ženu, další pak 25. července na dálnici D1, kde chodce srazil řidič auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám