Hlavní obsah

Mladíci utýrali bezdomovce v Pardubicích k smrti, brutálně ho mlátili a zapálili

Pardubice
Aktualizováno

Policie dopadla dva mladíky, kteří podle ní brutálně napadli bezdomovce na pardubickém autobusovém nádraží. Muž zemřel na následky třicetiminutového trýznění, kdy ho pachatelé kopali, bodali nůžkami, bili francouzskou holí a nakonec ho zapálili. Vzhledem k jejich věku jim hrozí až pět let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté čtyři dny po činu dopadli dva mladistvé pachatele z Pardubicka, které prozatím obvinili z trestného činu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Vzhledem k jejich věku jim hrozí rok až pět let za mřížemi. Dospělému by hrozilo až 16 let vězení,“ řekla Novinkám mluvčí policie Markéta Janovská s tím, že útočníci jsou ve vazbě.

Podle ní bylo napadení velmi brutální. „Pachatelé ho začali bít pěstmi a kopy do obličeje a celého těla včetně genitálií, pak použili také boxer a nůžky, které našli v jeho věcech. Při útoku se střídali,“ popsala mluvčí.

Zapálili mu vlasy

Tím ale třicetiminutové trýznění neskončilo. Mladíci totiž k dalšímu napadení použili vzduchovku a francouzskou hůl, kterou ho mlátili po celém těle, a nakonec mu jeden její konec strčili do análního otvoru. Na závěr mu zapálili vlasy.

"Zaútočili na spícího muže, který se nestačil bránit," doplnil vyšetřovatel Robert Veleta.

"Příčinou smrti byl krvácivý šok způsobený krvácením do dutiny břišní v důsledku tupých poranění. Zejména se jednalo o natržení sleziny a střevních kliček," uvedl kriminalista Milan Šimek.

K oběma pachatelům se policie nechce vyjadřovat, protože jsou mladiství a chrání je zákon.

Útok se odehrál minulé pondělí nad ránem u autobusového nádraží v Pardubicích. Ve čtvrtek pak policisté zveřejnili záznam z kamery s tím, že pátrají po dvou důležitých svědcích. Zda tito dva mladí muži jsou zároveň obviněnými, policie odmítla říci.

Reklama

Výběr článků

Načítám