Hlavní obsah

Zfetovaní mladíci v kradeném autě na Chrudimsku prchali před policií 35 kilometrů

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyslovený zákaz řízení, požívání drog ani absence vlastního automobilu nezabránily 23letému mladíkovi, aby usedl za volant a spolu s o dva roky mladším kamarádem se ve čtvrtek v noci vypravil na nebezpečnou jízdu silnicemi chrudimského okresu. Když se ho policisté pokusili zastavit, sešlápl plyn a vyrazil pryč.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní honička na ChrudimskuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Vozu, o němž se domnívali, že je kradený, si všimli policisté. Proto se ho snažili v Čáslavské ulici v Chrudimi zastavit a zkontrolovat. Ač řidič nejprve zastavil, ve chvíli, kdy policista přicházel k vozidlu, sešlápl plyn a začal ujíždět. Tím začala přibližně 35 kilometrů dlouhá honička z Chrudimi přes Bylany, Heřmanův Městec, Stojice, Bukovinu u Přelouče, Podhořany u Ronova až do Čáslavi,“ uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Řidič během zběsilé jízdy uháněl rychlostí až 200 km/hod. Trasu dlouhou přibližně 35 kilometrů ujel asi za 14 minut. „Klec spadla až v Čáslavi ve středních Čechách, kde se chrudimským policistům podařilo osádku vozidla, pod hrozbou použití střelné zbraně, zadržet,“ pokračovala policejní mluvčí.

Auto bylo kradené

Oba mladíci byli podle jejího vyjádření zásahem policistů udiveni. Neměli prý pocit, že by něco provedli. Jak se brzy ukázalo, řidič má již několikrát vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a jak on, tak jeho spolujedoucí měli pozitivní testy na omamné a psychotropní látky.

„Policisté zahájili úkony v trestním řízení a trest mladíka jistě nemine. Vozidlo bylo opravdu odcizené, a to několik dní před honičkou v obci Heřmanův Městec. Je obrovské štěstí, že se během této splašené jízdy nikomu nic nestalo,“ uzavřela Markéta Janovská.

Reklama

Výběr článků

Načítám