Hlavní obsah

Uprchlého řidiče našel služební pes Timo v kontejneru s odpadky

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Opakovaný zákaz řízení měl od policie uložen devatenáctiletý mladík z Ostravy, který byl i celostátně hledaný, avšak nic si z toho nedělal. Ve středu před půlnocí opět řídil automobil v ulicích Ostravy. Policejní hlídce sice ujel a z vozu utekl, nakonec ho však vypátral kynolog se služebním psem Timem. Uprchlého řidiče pes vyčenichal v plastovém kontejneru na odpadky.

Foto: Policie ČR

Služební pes Timo vyčenichal uprchlého řidiče v zavřeném plastovém kontejneru na odpadky.

Článek

Nakonec se ukázalo, že jde o „známou firmu”. Mladík dostal poprvé zákaz řízení už v šestnácti letech, zároveň byl na něj vydán příkaz k zatčení pro několik přečinů majetkového charakteru. Při orientační zkoušce u něj policie zjistila v těle přítomnost drog.

„Důvod řidičova útěku před policií se ukázal jako prozaický. Ač teprve devatenáctiletý, do současnosti mu byly již třikrát uloženy zákazy řízení motorových vozidel. Posledním trestem byl zákaz řízení motorových vozidel dokonce až do března roku 2017. Poprvé mu byla uložena tato sankce v jeho šestnácti letech,“ upřesnila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že policie také zjistila, že je na mladíka vydán příkaz k zatčení. „Celostátní pátrání tak po tomto muži bylo odvoláno, policie jej eskortovala k soudu a po rozhodnutí soudkyně do věznice,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám