Hlavní obsah

Mladý muž nepřežil ve firmě Arcelor Mittal Ostrava pracovní úraz

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V areálu ostravské firmy ArcelorMittal Ostrava (AMO) zemřel v úterý večer na následky pracovního úrazu čtyřiadvacetiletý pracovník společnosti. Okolnostmi úrazu se zabývá ostravská policie.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Došlo k smrtelnému úrazu agenturního zaměstnance v prostoru vratné stanice dopravníkového pásu. Okolnosti úrazu jsou předmětem šetření zaměstnavatele a Policie ČR. Rodině poskytujeme veškerou podporu,“ informovala mluvčí společnosti Barbora Černá Dvořáková.

„Rodině jsme vyjádřili hlubokou lítost a nabídli jí v této těžké situaci naši okamžitou pomoc,“ uvedl Tapas Rajderkar, generální ředitel společnosti AMO.

K pracovnímu úrazu vyjeli v úterý krátce po 22. hodině záchranáři. „Lékař na místě zjistil, že čtyřiadvacetiletý muž, kterého nalezli jeho spolupracovníci s poraněním v oblasti hlavy, nejeví žádné známky života,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zachytil ho dopravníkový pás 

„Lékař tak přivolal koronera, aby provedl ohledání zemřelého,“ upřesnil Humpl.

Podle informací Práva se tragická nehoda zřejmě stala tak, že mladého muže zachytil dopravníkový pás.

Zda došlo při práci k porušení pravidel bezpečnosti práce, to musí zjistit svým šetřením až policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám