Hlavní obsah

Muž na Pardubicku shazoval tašky ze střechy, skončil na psychiatrii

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holice

Neobvykle dramatický případ řešili policisté, hasiči a záchranáři v Holicích na Pardubicku. Polonahý muž shazoval ve středu odpoledne ze střechy dvoupatrového domu střešní tašky a nesrozumitelně pokřikoval na kolemjdoucí.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Všichni jsme měli obavu z toho, že se rozhodne skočit dolů. Policisté se s ním snažili domluvit, ale on nechtěl uniformy ani vidět a žádal jinou kompetentnější osobu, se kterou by byl ochoten vyjednávat. Na místo byla povolána policejní psycholožka spolu s vyjednávačem. Ani oni v dané situaci neměli žádnou šanci,“ řekla Právu Eva Maturová z pardubického policejního ředitelství.

Protože se agrese zřejmě vážně duševně nemocného muže stupňovala a on házel střešní tašky cíleně i po vyjednavačích, byla povolána zásahová jednotka policie.

Divil se, proč je v sanitce

„Velitel se svými lidmi na místě hledal nejschůdnější cestu, jakou se k němu nepozorovaně přiblíží, znehybní ho, a tím zabrání případnému skoku ze sedmimetrové výšky. Moc šancí nebylo. Když už měli žebříky i lana připravené k akci, muž si najednou dřepl k okraji střechy, přehodil nohy přes něj v místě, kde je na dosah schodiště, a sešel pomalu dolů. V polovině schodů ho pro jistotu muži ze zásahové jednotky přesto překvapili,“ popsala další vývoj událostí Maturová.

Zásahová jednotka spoutaného muže předala psychiatrům. „Už po pár minutách se poptával, co se děje, proč je v sanitce,“ uzavřela Maturová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám