Hlavní obsah

Hbitý mladík se protáhl automatem a kradl přepravky i lahve od piva

Novinky, mik
Karlovy Vary

Podivuhodnou tělesnou obratnost předvedl třiadvacetiletý mladík z Plzeňska při krádežích přepravek a lahví od piva. Během července a srpna se v karlovarských obchodních domech dopustil několika vniknutí do prostorů za automaty, a to tak, že se jednoduše protáhl otvorem na přepravky. Informovala o tom mluvčí karlovarské policie Kateřina Krejčí. Mladíkovi při krádežích pomáhala jeho 26letá přítelkyně.

BEZ KOMENTÁŘE: Kradli přepravky a zálohované lahveVideo: Policie ČR

 
Článek

„Obviněný muž vnikl celkem v osmi případech do místností automatů, který slouží k výkupu přepravek a zálohovaných lahví. Odtud odcizil celkem necelých 40 prázdných přepravek na lahve a necelých 100 lahví od piva. Ty následně předal své přítelkyni, která čekala s nákupním vozíkem u automatu,” řekla Krejčí.

Ukradené přepravky poté společně s lahvemi vrátili zpátky do automatu a na základě obdržené účtenky si nechali proplatit nezákonně získané peníze.

„Svým jednáním způsobili škodu předběžně odhadnutou na částku necelé 4 000 korun. Obviněný muž se takového jednáním dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Prachaticích,” uvedla Krejčí.

Obviněnému muži hrozí až tříletý trest vězení, soudkyně ho poslala do vazby. Jeho přítelkyně se dopustila přestupku proti majetku, který bude řešit příslušní správní orgán.

Reklama

Výběr článků

Načítám