Hlavní obsah

Hosta v baru dvě hodiny mlátili kvůli hudbě, barman jen přihlížel

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Dvě hodiny drželi násilím v baru na Komenského ulici v Přerově dva hosté ve věku 25 a 43 let sedmatřicetiletého muže. Bili jej přitom tak, že mu způsobili mnohačetná poranění. Důvodem bylo zřejmě to, že se jim nelíbila hudba, kterou pouštěl z jukeboxu. Barman jen nečinně přihlížel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal v noci na neděli, policie o něm informovala v úterý. „Na tísňovou linku 156 oznámil dvě hodiny po půlnoci muž, že byl fyzicky napaden v jednom z barů. Když strážníci přijeli na místo, kde je očekával, měl mnohačetná zranění v obličeji a byl silně zakrvácen. Uvedl, že v baru popíjel pivo a pouštěl si muziku z jukeboxu. Výběr skladeb se nejspíš nelíbil jednomu z hostů, který měl k němu přijít, sdělit mu svůj názor na produkci a pak jej několikrát udeřit pěstí do obličeje,“ popsal Právu počátek případu zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Napadený si podle svých slov bránil pouze hlavu, jelikož by se nezmohl na aktivnější obranu proti mnohem robustnějšímu muži. „Když se měl útočník vydovádět, odešel se bavit se svým kamarádem a napadený se rozhodl z baru odejít. Tomu však agresor zabránil a k němu se měl přidat i jeho druh. Dvojice pak napadeného měla násilím držet v baru další dvě hodiny, přičemž muž musel snášet další fyzické útoky pěstmi i kopy,“ uvedl Komínek.

Léčení 14 dnů  

V baru podle něj zraněný muž označil oba pachatele. „Ti se k útokům přiznali, ale nebyli schopni vysvětlit důvody, které je k tomu vedly. Zarážející je, že barman byl celou dobu přítomen a útoky viděl. Vše považoval za soukromou záležitost a ani během několikahodinového napadání nezavolal na policii pro pomoc,“ dodal Komínek.

Násilníci byli zadrženi a předáni přivolané hlídce Policie ČR. Zraněný muž byl převezen do přerovské nemocnice, kde byl hospitalizován. Podle prvotní lékařské zprávy si jeho léčení vyžádá 14 dnů.

„U všech aktérů byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní – u 25letého muže naměřili policisté 2,87 promile alkoholu, u 43letého 2,04 a u 37letého pak 1,70 promile alkoholu v dechu,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí v Olomouci Irena Urbánková.

„Co bylo přesnou příčinou incidentu, policisté zjišťují,“ dodala mluvčí s tím, že policisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Pachatelům hrozí odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám