Hlavní obsah

Pronásledovaný narkoman nacouval do služebního auta, policisté tasili zbraně

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Zdrogovaný muž, který ukradl vůz značky Ford Tranzit, se pokoušel ve středu ráno ujet policejní hlídce v Havířově. Nakonec ho dostihla až u dolu Barbora, kde se vzdal. Zkouška na přítomnost drog zjistila, že byl pod vlivem amfetaminu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž ukradl automobil nedaleko jedné z havířovských restaurací. Zneužil toho, že si všiml řidiče, který z vozidla vystoupil a nechal klíče v zapalování. Po nahlášení na tísňovou linku se policisté zloději dostali velice rychle na stopu.

Ten odmítal zastavit a ujížděl přes centrum města po Hlavní třídě, Dlouhé třídě, ulicí 17. listopadu a pak ve směru na Prostřední Suchou. Jeho úprk skončil po několika kilometrech u brány k dolu Barbora.

„Za uzavřenou bránou pro vstup na kolejiště stál nákladní vlak. Pachatel zastavil, zařadil zpátečku a úmyslně nacouval do policejního služebního vozidla. Jedno z kol u odcizeného vozidla se propadlo v promáčeném terénu. Policisté muže pod hrozbou použití střelné zbraně z vozidla vytáhli a dali mu pouta,“ popsala zákrok mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

„Podezřelý 28letý muž byl eskortován na obvodní oddělení. Vzhledem k velmi nebezpečné jízdě je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, zločinu násilí proti úřední osobě a obecného ohrožení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám