Hlavní obsah

Řidič v Praze se nadopoval pervitinem a najel na strážníka

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S dalším zdrogovaným řidičem a jeho nebezpečným chováním měli ve čtvrtek práci muži zákona. Pražští strážníci chtěli zastavit řidiče vozu značky Ford Ka, o kterém věděli, že řídí bez řidičského průkazu. Muž ale strážníka málem přejel a ujel. Dopadla ho o několik ulic dál jiná hlídka.

BEZ KOMENTÁŘE: Narkoman se strážníkům pokusil ujet Video: MP Praha

 
Článek

O případu nebezpečného řidiče informovala Novinky mluvčí strážníků Irena Seifertová. „Strážníci si během služby všimli zaparkovaného auta, které porušovalo předpisy. Hlídka navíc díky místní znalosti věděla, že vozidlo často řídí osoba bez platného řidičského oprávnění, která se v minulosti léčila ze závislosti na drogách,“ uvedla mluvčí.

Po chvilce si strážci zákona všimli člověka, který vycházel z baru ve značně podroušeném stavu a mířil si to přímo k autu. „Jeden ze strážníků se pokusil vozidlo zastavit pomocí vztyčené paže a slovní výzvy. Řidič výzvu neuposlechl a zrychlil. Přitom se rozjel proti strážníkovi, který na poslední chvíli uskočil,“ popsala Seifertová.

Stříkačka a sáček 

Jak lze vidět na videozáznamu, za ujíždějícím šoférem se vydala přijíždějící autohlídka. Silniční pirát ale nemínil zastavit ani jí a uháněl po Milánské ulici až do ulice Nad přehradou. Tam řidič vystoupil a začal utíkat. Byl ale pomalejší než strážník, a proto zanedlouho skončil v poutech.

„Dvaatřicetiletý muž měl u sebe prázdný plastový sáček kontaminovaný bílým práškem a použitou injekční stříkačku. K tomu dotyčný sdělil, že před jízdou požil pervitin,“ dodala mluvčí strážníků. Výsledek testu, který provedla přivolaná hlídka Policie ČR, prokázal požití metamfetaminu.

Jiný narkoman v noci na minulou sobotu zabil policistku u Brandýsa nad Labem. S vážným zraněním skončila nejprve v nemocnici, kde po několika hodinách zemřela.[celá zpráva]

Jak uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová, v tomto týdnu řešili policisté za tři dny pět případů zdrogovaných řidičů. Jeden z nich byl kamarádem řidiče, který srazil zemřelou policistku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám