Hlavní obsah

Srážka kamiónu s tramvají ochromila centrum Plzně, dva lidé se zranili

Právo, Ivan Blažek
Plzeň
Aktualizováno

Dva zraněné si vyžádala srážka kamiónu s tramvají, která po poledni ochromila provoz na rušné křižovatce u plzeňského obchodního centra Plaza. Devětadvacetiletý řidič nákladního auta, který nehodu podle všeho zavinil, je těžce zraněný. V tramvaji se skoro osmi desítkami cestujících se středně těžce zranila 64letá žena.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka tramvaje a kamiónu v PlzniVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Řidiče kamiónu jsme museli vyprostit,“ řekla Právu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková a dodala: „Hydraulické zařízení ale potřebné nebylo, akorát jsme odklopili volant, řidiče zafixovali a předali záchranné službě.“ Oba zranění skončili v plzeňské fakultní nemocnici.

„Nehoda značně zkomplikovala provoz v centru Plzně, tramvaje č. 2 tudy nemohou projíždět až do vyšetření celé události, silniční doprava je možná se značným omezením,“ upozornila Jakoubková.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Kamión se srazil s tramvají na křižovatce Jízdecké a Přemyslovy ulice v centru Plzně.

Ani jeden z řidičů neměl podle policejní mluvčí Hany Štefflové v krvi alkohol.

Podle svědka havárie Tomáše Urbana kamión přijížděl ve směru od Prahy a v křižovatce se chtěl otočit zpět. Když spatřil přijíždějící tramvaj, snažil se náklaďák strhnout, najel na travnatý ostrůvek vedle kolejiště a narazil do sloupu. Zároveň se střetl s čelem tramvaje.

„Tramvaj se otřásla. Bylo to nepříjemné. Mluvil jsem s paní, která seděla vevnitř a byla hodně psychicky otřesená,“ dodal svědek.

Reklama

Výběr článků

Načítám