Hlavní obsah

Policie dopadla voňavého surovce, v Brně brutálně útočil na sportující ženy

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Mladého útočníka, který v závěru minulého týdne dva dny po sobě napadl a surově zbil dvě mladé běžkyně na pomezí brněnských čtvrtí Nový Lískovec a Kohoutovice, dopadla v pondělí policie. K dopadení pomohly policejní volavky. Muž se k činu přiznal a uvedl, že se chtěl pomstít ženám.

Foto: Profimedia.cz

Muž si vybíral drobné dívky, které v parku sportovaly. Ilustrační foto

Článek

„Právě ženy, obě drobné postavy, které si tam byly zaběhat, se staly cílem pro nás nejprve neznámého útočníka. Obě napadl a pak následoval velmi brutální útok, s jehož intenzitou se setkáváme skutečně jen ojediněle. Přepadené kopal a mlátil po celém těle. Vždy se jednalo o drobné mladé ženy o hmotnosti zhruba do padesáti kilogramů. Obě přepadené se po ošetření shodly, že útočník byl docela pohledný, a dokonce i voněl,“ uvedla k případu policistka Olga Pifková.

„Oběti nebyly při útoku naštěstí zcela pasivní, byť je útočník zle zaskočil. Jedna z žen se zmohla i na aktivní obranu, a jak se později ukázalo, mladíkovi dokonce zlomila malíček. „A to byla také jedna z příčin, proč si dal o víkendu pauzu,“ dodala Pifková.

Chtěl se takto prý pomstít za jednání své bývalé dívky, která ho opustila.
policistka Olga Pifková

Volavky s dobrým výcvikem  

Policie totiž po vypracování profilu pachatele celkem správně očekávala, že by mohl zaútočit znovu, a proto bylo okolí oblasti Koniklecová louka od víkendu pod policejním dohledem. „Hlídkování se ve sportovním zúčastnily i policistky s dobrým výcvikem v sebeobraně,“ popsala policistka Andrea Straková.

Jak se v pondělí ukázalo, byl předpoklad vyšetřovatelů správný. Mladík, který odpovídal popisu, se v rekreační oblasti objevil znovu v pondělí. Po zadržení se k útokům přiznal, a dokonce uvedl, že měl v úmyslu útočit a mlátit každý den a jeho cílem měla být den co den jiná žena. „Chtěl se takto prý pomstít za jednání své bývalé dívky, která ho opustila,“ doplnila Pifková.

Jednadvacetiletý student měl už v minulosti s použitím násilí problémy, když si zlost vybíjel na vlastní matce a jeho chování dokonce na její popud dokonce prověřovali lékaři.

Také nyní se nejprve dostane do péče psychologů, psychiatrů a sexuologů a teprve pak bude podle vyšetřovatelů možné hovořit o případné sazbě trestu, byť je vyšetřování vedeno pro těžké ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám