Hlavní obsah

Po nočním pátrání našli záchranáři v Krkonoších mrtvého muže

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

Volání o pomoc aktivovalo policii i členy horské služby k záchranné akci v noci na středu. Křik v okolí Richterových bud v Krkonoších zaslechl v úterý po deváté hodině dvaatřicetiletý muž. Úsilí záchranářů ale neslavilo úspěch. Hodinu po půlnoci našli nedaleko Jelení louky, v korytě místního potoka, mrtvolu muže.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ukázalo se, že je to šestapadesátiletý zaměstnanec jednoho z místních ubytovacích objektů,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Pátrání, na jehož počátku byla pouze informace, že kdosi úpěnlivě volá o pomoc, se uskutečnilo v nepřístupném, složitém a velmi zledovatělém terénu, popsal Adolf Klepš, náčelník Horské služby Krkonoše.

Prohledávalo se i koryto potoka a hrozilo, že se proboří do některé z horských tůní. Právě v tomto korytě byl také kolem jedné hodiny v noci nalezen muž bez známek života. Záchranáři tedy okamžitě začali s resuscitací a přivolali sanitku.

K místu se nikdo nemohl dostat 

„Terén byl ale tak neprostupný, že jsme k muži nemohli zdravotníky dostat. Pokračovali jsme proto v pokusech o oživení sami, a protože se nám ani po 30 minutách nepodařilo obnovit životní funkce, po konzultaci s lékařem byla resuscitace ukončena,“ doplnil náčelník Klepš.

Vzhledem k okolnostem a místu nálezu se k muži nemohli dostat ani policisté. Horská služba proto tělo dopravila na Jelení louky. „Díky speciálnímu vybavení členové horské služby nalezeného muže transportovali na bezpečné místo, kde došlo k ohledání těla. Přivolaný lékař nařídil provedení pitvy. Proč a jak k nešťastné události došlo, v současné době zjišťujeme,“ doplnil Ertner.

„Důrazně varuji před nápadem vyrazit na procházku po setmění a bez doprovodu. V Krkonoších v tomto období není problém velmi rychle po zbloudění prochladnout či přímo spadnout při prolomení ledu do horského potoka,“ upozornil Adolf Klepš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám