Hlavní obsah

Žena z Hlučína upadla a strávila 24 hodin na mrazu, přežila

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlučín

Obrovské štěstí měla šestapadesátiletá žena z Hlučína na Opavsku. V pátek odpoledne kolem 14. hodiny venku upadla a nebyla schopna dojít domů nebo si zavolat pomoc. Její manžel po ní vyhlásil pátrání. Na záchranu ztracené ženy povolali opavští policisté i hasiče, strážníky a policisty moravskoslezské speciální pořádkové jednotky.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena z Hlučína přežila 24 hodin na mrazuVideo: Policie ČR

 
Článek

Ti od pátečního večera do sobotního odpoledne propátrávali vytipovaný terén ve velmi náročných klimatických podmínkách. Teplota v noci atakovala mínus desítku. Ženu se jim nakonec podařilo najít v silně podchlazeném stavu v sobotu kolem tři čtvrtě na dvě odpoledne. Ležela ve křoví s poraněnou nohou na břehu slepého ramena řeky Opavy.

„V pátek kolem půl sedmé večer oznámil opavským policistům třiapadesátiletý muž, že pohřešuje svou ženu. Naposledy spolu byli v kontaktu kolem 14. hodiny, kdy mu sdělila, že někde upadla. Muž ji hledal, avšak marně. Ve svém bydlišti ji také nenašel a její mobilní telefon nefungoval. Protože se o ženu bál, oznámil její zmizení policistům,“ sdělila Právu krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Akce skončila až v sobotu odpoledne

Dodala, že poté byla zorganizována velká pátrací akce, která pokračovala i v noci z pátku na sobotu. „Víc než tři desítky policistů z Hlučína, Kravař, z moravskoslezské speciální pořádkové jednotky, ale i kynologové se psy či hlučínští strážníci propátrávali břehy řeky Opavy, chatoviště a další místa. Prověřovala se i další vytipovaná místa jako čekárny a restaurace. Ověřovalo se i to, zda žena není hospitalizována v některém ze zdravotnických zařízení,“ popisovala hledání Holčáková s tím, že pátrání pokračovalo i v noci a pak následující den.

Foto: Policie ČR

„Propátrávali okolí štěrkovny, železniční trati i břehů řeky a nakonec měli úspěch. V sobotu kolem tři čtvrtě na dvě ženu našli policisté speciální pořádkové jednotky v křoví na břehu slepého ramena řeky Opavy v Hlučíně,“ upřesnila mluvčí.

Žena byla okamžitě z nepřístupného terénu přenesena nosítky, byl zajištěn její tepelný komfort a byla předána do péče záchranářů. „Pacientka byla při vědomí a komunikovala, byla však silně podchlazená a měla i omrzliny a drobné oděrky. Po ošetření ji záchranáři předali do péče ostravské městské nemocnice,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám