Hlavní obsah

Bitka v centru Prahy: Agresivní trojice napadla taxikáře, pak se bila s policisty

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S agresivní trojicí měli co dočinění pražští policisté v sobotu večer. Žena a dva muži si nejprve přivolali taxi, které nabízí i odvoz auta. Taxikáře po příjezdu napadli a pokračovali v agresivním útoku i na přivolané policisty. Dva muži zákona skončili v pracovní neschopnosti.

BEZ KOMENTÁŘE: Agresivní trojice napadla taxikáře a pak i policistyVideo: Policie ČR

 
Článek

O napadení, které se odehrálo v Čiklové ulici, informoval Novinky mluvčí policie Tomáš Hulan.

„Čtyřiadvacetiletá dívka napadla po příjezdu jednoho z taxikářů nejprve slovně a poté fyzicky. Po chvíli se k napadení přidal 29letý přítel dívky i jeho 49letý otec. Napadený taxikář stihl přivolat policisty, na které trojice okamžitě obrátila svou agresivitu,“ uvedl mluvčí policie.

Skupina byla v přesile a policisté se snažili agresory spoutat. Otec bránil svého syna a mužům zákona se ho proto nedařilo zpacifikovat. Dívka policisty mezitím kopala. „Na obranu příslušníků se postavil taxikář. Na tísňovou linku mezitím volali další lidé a na pomoc hlídce se sjeli další policisté,“ konstatoval Hulan.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policista ukazuje, kde byl pachatelem zraněn

Trojici policisté spoutali a převezli na služebnu. Všichni útočníci nadýchali kolem dvou promile alkoholu. Jsou podezřelí z trestného činu násilí proti úřední osobě ve druhém odstavci, proto jim hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Motiv napadení policisté neznají. Zranění příslušníci utrpěli tržné rány, zhmožděniny a jsou v pracovní neschopnosti.

Útočník pokousal policistu 

K dalšímu incidentu vyjížděli policisté v pondělí nad ránem do Starostrašnické ulice. Podle oznamovatele se tam prali dva muži. Pražští policisté se snažili agresivního 28letého muže zpacifikovat. Ten se ale bránil a policisty napadal.

Zadržený pokousal policistuVideo: Jiří Forman, Novinky

„Jednoho policistu muž při poutání kousl. Přesto ale skončil na policejní služebně s podezřením na trestný čin násilí proti úřední osobě, za který mu hrozí až čtyřleté vězení,“ informoval Hulan s tím, že zranění policisty není vážné a nevyžádalo si pracovní neschopnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám