Hlavní obsah

Hasiči se museli probourat do hořícího domu, majitele našli přiotráveného

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Majitele hořícího domku, který se přiotrávil kouřem, zachránili v noci na čtvrtek hasiči při požáru v Brusném na Kroměřížsku. Podařilo se jim ho vyvést ze zakouřeného zamčeného domu, poskytli mu první pomoc a předali ho záchranné službě.

Foto: HZS Zlínského kraje

Z hořícího domku vyvedli v Brusném na Kroměřížsku majitele intoxikovaného zplodinami.

Článek

„Požár dvoupatrového rodinného domu v obci Brusné byl třicet minut před půlnocí oznámen na operační středisko krajských hasičů ve Zlíně,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

V době příjezdu hasičů byly požárem zasaženy dva pokoje v přízemí rodinného domu a plameny se postupně šířily do půdního prostoru a na střechu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Z hořícího domku vyvedli v Brusném na Kroměřížsku majitele intoxikovaného zplodinami.

„Jak následně hasiči zjistili, celý dům byl uzamčen. S nasazením tří proudů se hasiči vybavení dýchací technikou pustili do likvidace požáru. Pro odvětrání objektu byla použita přetlaková ventilace. Po násilném vniknutí do domu byl také v jedné z jeho částí nalezen majitel, který jevil známky intoxikace zplodinami hoření. Do příjezdu záchranářů mu hasiči za použití kyslíkového přístroje poskytli první pomoc,“ popsal Netopil.

„Příčinou vzniku požáru je pravděpodobně úmyslné nebo nedbalostní jednání majitele. Obě tyto verze jsou nadále prověřovány,“ dodal mluvčí.

Evakuace v Kroměříži

Hasiči se v noci na čtvrtek potýkali také s požárem technologie odsávání v jedné z firem v ulici Na Sádkách v Kroměříži. Plameny zasáhly vzduchotechniku sušicí linky, deset lidí muselo být ze silně zakouřeného objektu evakuováno. Škoda byla předběžně odhadnuta na půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám