Hlavní obsah

Po důvěrném rozhovoru se mladík knězi přiznal, že v kostele kradl

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z krádeže v jednom z ostravských kostelů byl usvědčen dvacetiletý mladík díky všímavosti a perfektní intuici kněze, který svým vlastním pátráním ušetřil policii mnoho práce. Ke krádeži mikrofonů, kněžské štóly i brašny s obrázkem Jezulátka došlo už na počátku září, policie o ní informovala až nyní, kdy začala krádež na základě oznámení faráře prověřovat.

Foto: Policie ČR

Mladík si z kostela odnesl vše, co se mu líbilo.

Článek

Na to, že v kostele zmizely mikrofony z kůru, přišel kněz 10. září a ihned zahájil vlastní pátrání. Netrvalo mu příliš dlouho a získal podezření na dvacetiletého mladíka, kterého si povolal k důvěrnému rozhovoru.

„Díky opravdu detailní přípravě pak podezřelému mohl oponovat, že jím původně uváděné verze události nejsou pravdivé. A tak zřejmě pod tíhou konkrétních důkazů se podezřelý mladík panu faráři přiznal,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Policie ČR

Mladík si z kostela odnesl vše, co se mu líbilo.

Duchovní pak se zlodějíčkem navštívil jedno z policejních oddělení. „Na služebně si podezřelý mladík vzpomněl, že kromě mikrofonů měl odcizit i kovový kříž, dvě kněžské štóly a kněžský klobouk i látkovou brašnu s vyobrazením Jezulátka. Škoda na majetku byla předběžně stanovena na 10 tisíc korun,“ řekla mluvčí.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a ve věci vedou prověřování. V jedné ze zastaváren policisté zajistili mikrofon, štóly a látkovou brašnu. Pachateli krádeže hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám