Hlavní obsah

Ze skladu ukradli granule, které by stačily pro tisíc psů na měsíc

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Pražští kriminalisté se občas musejí zabývat i výjimečnými krádežemi, stejně jako je tomu v případě, kdy ze skladu zmizely psí granule, a to takové množství, které by stačilo pro 1000 psů na měsíc. K podobné krádeži se ve stejném skladu už přiznal skladník, který ale dává ruce pryč od zmizení většího množství. Okradená společnost vypsala odměnu na dopadení pachatelů.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté pátrají po spolujezdci z dodávkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Případem zmizení velkého množství pytlů granulí se zabývají policisté z Horních Počernic od 9. srpna, zatím bez úspěchu. Na krádež krmiva pro psy za půl miliónu korun přišel manažer, který na kamerových záznamech odhalil zloděje – skladníka. Ten naložil do dodávky 36 pytlů krmiva, aniž by to někde uvedl.

„Když si pak třiatřicetiletého skladníka pozvalo vedení firmy na jednání, muž se ke krádeži asi čtyřicítky balení přiznal. Nicméně následnou inventarizací manažer skladu navíc zjistil, že celých palet chybí daleko více. Jedná se o takové množství, které se prakticky nedá použít pro vlastní potřebu. Odcizeným množstvím je totiž možné nakrmit 1000 psů po dobu jednoho měsíce,“ sdělila mluvčí policie Jana Rösslerová.

Krádež může mít na svědomí organizovaná skupina

Škoda byla vyčíslena na 1,5 miliónu korun, policisté provedli několik výslechů včetně podezřelého skladníka, ten ale údajně nemá s další krádeží nic společného. Pachatelé přijeli v jednom případě pro 36 patnáctikilových pytlů s krmivem modrým dodávkovým vozem značky VW Crafter, kterých je podle policie v republice necelá dvacítka.

Foto: Policie ČR

Tričko se stejným vzorem měl pachatel oblečené

Policisté pátrají po spolujezdci z dodávky, který je zachycen na videu. Muž je ve věku mezi 35-40 lety, vyšší střední postavy. V době krádeže byl oblečen do tmavých krátkých kalhot a tmavého trička s krátkým rukávem, které má na zádech nápis HAYABUSA. Na hlavě měl čepici. Podle informací policistů měl hovořit česky a s největší pravděpodobností se jmenuje Ladislav.

„Poškozená společnost dokonce vypsala odměnu na dopadení osob, které odcizily palety s krmivem. Policisté dokonce pracují s verzí, že do krádeže celých palet s krmivem mohla být vzhledem k odcizenému množství zapojena i organizovaná skupina,“ konstatovala mluvčí s tím, že informace o totožnosti pachatelů mohou občané volat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám