Hlavní obsah

Vražda na Rokycansku může souviset s loňskou vraždou v Tymákově

Plzeň

Přítelkyně zavražděného pětadvacetiletého Plzeňana, jehož tělo objevil houbař v lesích za obcí Kornatice na Rokycansku, byla podle televize Nova adoptovanou dcerou páru zavražděného loni v červenci v nedalekém Tymákově. Obě místa činu jsou jen osm kilometrů od sebe. Podle stanice Prima nyní policie prošetřuje, zda je mezi oběma vraždami souvislost.

Foto: Patrik Biskup, Právo

V domě v Tymákově našli mrtvé manžele.

Článek

Loni o prázdninách kriminalisté vyšetřovali vraždu padesátiletého muže a jeho šestačtyřicetileté manželky, za niž byl letos v červenci odsouzen k 19 letům vězení jejich syn Vojtěch Hrdlička. Ten si den předem opatřil velkou sekeru, se kterou přišel uprostřed noci do domku a zaútočil na spící manžele. Otci zasadil ostřím sekery velkou silou 16 ran, o čtyři roky mladší nevlastní matce sedm.

Motivem byl dlouhodobý konflikt Vojtěcha Hrdličky i jeho staršího bratra Jaroslava s rodiči, kteří je prý je celé dětství vystavovali fyzickému i psychickému týrání a ponižování. Bezprostředním impulzem k vraždě byla obava o osud Jaroslavova syna.

Zavraždění totiž vyhrožovali, že ho kvůli finančním problémům nechají otci odebrat a vezmou si ho do pěstounské péče. Odsouzený muž bratrovi slíbil, že tento záměr rodičům rozmluví. Místo toho je ale zavraždil.

Mrtvého muže z lesa na Rokycansku s obcí Tymákov spojuje nejen adoptovaná dcera zavražděného manželského páru, ale také řada přátel, které tam měl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám