Hlavní obsah

V tržnici v Petrovicích se dal koupit i pervitin

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psychotropní látku pervitin, známou i pod německým názvem crystal, prodávali Vietnamci ve stáncích tržnice v Petrovicích na Ústecku zájemcům z Německa. Policisté a celníci minulý týden při závěrečné operaci zadrželi sedm lidí, kteří měli prodat pervitin za zhruba 4,5 miliónu korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Během realizace byl zadokumentován prodej a následný vývoz 2,22 kilogramu pervitinu do SRN v celkové hodnotě téměř 4,5 miliónu korun. Přímo při zásahu se zadrželo dalších 202 gramů pervitinu a částka 160 tisíc korun,“ informovala ústecká policejní mluvčí Valerie Bartošová.

Zadržení Vietnamci žili v Petrovicích a v Teplicích. Na šest osob uvalil soud vazbu.

„V prostoru tržnice i ve stáncích podél cesty v Petrovicích organizovali prodej a prodávali psychotropní látku metamfetamin, známější pod českým názvem pervitin nebo německým crystal, zájemcům z řad občanů SRN. Prodej se uskutečňoval v množství od několika gramů pro osobní potřebu až po stogramové zásilky, určené pro další distribuci v SRN,“ uvedla Bartošová.

Za distribuci pervitinu hrozí zadrženým až desetiletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám