Hlavní obsah

Navigace navedla Korejce na zavřenou D3, skončili v hromadě hlíny

Právo, Pavel Orholz
Tábor

Ještě nebyla ani otevřená a už se na ní stala nehoda. Na úseku dálnice D3 u Veselí nad Lužnicí havarovala ve středu šestice Korejců ve Fordu Galaxy. Navigace je navedla na v tu chvíli ještě zavřený úsek a auto skončilo ve valu zeminy. Čtyři lidé utrpěli lehká zranění a záchranná služba je převezla do nemocnice. Dálnice se otevřela až v pátek.

Foto: David Veis, ČTK

Nový úsek D3 se otevřel v pátek

Článek

Právo o nehodě informoval mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. „Podle zjištěných skutečností se skupina turistů vracela z Českého Krumlova do Prahy, kdy dle vyjádření řidiče je v prostoru u Veselí nad Lužnicí jejich navigace navedla na ještě neotevřený úsek dálnice D3,“ uvedli Doubek.

I přes dopravní značení, které úsek uzavíralo, na dálnici najeli a pokračovali až na druhý konec u Tábora, kde řidič najel do valu zeminy na konci stavby dálnice u příjezdu ve směru od Prahy.

„Následkem nárazu došlo ke zranění čtyř osob ve vozidle. Na místě tak zasahovala záchranná služba, která lehce zraněné osoby převezla k dalšímu ošetření do místní nemocnice. Škoda na vozidle byla odhadnuta na částku 150 tisíc korun,“ podotkl Doubek.

Od pátku vyrazili na nový, téměř 26 kilometrový úsek první řidiči. „Zatím jsme nezaznamenali žádnou nehodu, přesto nabádáme řidiče k maximální opatrnosti. U dálnice například není ještě hotové oplocení, takže tam hrozí v některých místech vběhnutí zvěře. Vyjížděli jsme například k informaci, že mezi Veselím a Táborem se pase poblíž úseku los, na místě jsme ho ale nezastihli,“ dodal Doubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám