Hlavní obsah

Nejvyšší žalobci nesouhlasí se stížností v Kajínkův prospěch

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší státní zastupitelství v Brně (NSZ) nesouhlasí s tím, aby ministr spravedlnosti podal k Nejvyššímu soudu stížnost pro porušení zákona ve prospěch Jiřího Kajínka (52), odsouzeného na doživotí za zastřelení dvou mužů a postřelení třetího z května 1993.

Foto: Právo

Jiří Kajínek

Článek

Úřad Pavla Zemana minulý týden podle jeho mluvčí Heleny Markusové navrhl odložit únorový podnět Kajínkova obhájce Tomáše Zejdy, jímž o podání stížnosti ministra požádal.

„Na základě žádosti Ministerstva spravedlnosti o vyjádření k podnětu obhajoby J. Kajínka provedlo NSZ šetření a došlo k závěru, že podání není důvodné, protože nebyla shledána pochybení v rozhodnutí Krajského soudu v Plzni a Vrchního soudu v Praze,“ sdělila ve středu Právu Markusová.

V Plzni Kajínkovi doživotní trest před lety uložili a v Praze potvrdili.

Mluvčí připomněla, že ve věci již před půldruhým rokem rozhodoval i Ústavní soud, který prý rovněž neshledal žádné pochybení v Kajínkově kauze a jeho stížnost odmítl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám