Hlavní obsah

Muž zavraždil studentku polenem kvůli penězům, soud mu potvrdil 25 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Roman Koutný si za vraždu studentky z Veselí nad Lužnicí odpyká 25 let v nejpřísnějším typu věznice. Ve středu o tom rozhodl odvolací Vrchní soud v Praze, který potvrdil rozsudek krajského soudu.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Roman Koutný u táborského soudu.

Článek

Dívka si přivydělávala jako pracovnice úvěrové firmy, nezaměstnaný Koutný ji loni zavraždil kvůli penězům. Studentka přišla o život loni v říjnu.

Koutný ji podle spisu vylákal na schůzku do rodinného domku, kde žil se svou družkou. Ani on, ani partnerka nepracovali a oba dlužili různým institucím i lidem tisíce korun. Jakmile mladá žena vešla na dvůr před domkem, muž na ni zezadu zaútočil a několikrát ji udeřil polenem do hlavy. Její tělo poté ukryl na půdě a sebral hotovost, kterou studentka přinesla - zhruba 20 tisíc korun.

Větší část peněz použil na uhrazení dluhu za nájem a zbytek pro vlastní potřebu. Podle znalců je velmi nepravděpodobné, že by se šestačtyřicetiletý Koutný změnil k lepšímu. Dokud bude mít fyzickou sílu, bude prý nebezpečný pro své okolí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám