Hlavní obsah

Invalidním manželům shořel dům, požár naštěstí přežili

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Dřevěnice obývaná manžely, invalidními důchodci, shořela v noci na pondělí v Horní Bečvě na Vsetínsku. Muž a žena tak zůstali bez střechy nad hlavou. Požár přežili, muž se popálil na rukou, ženu ošetřili zdravotníci, protože se nadýchala kouře.

Foto: Policie ČR

Požár zničil v noci na pondělí dřevěný dům v Horní Bečvě

Článek

„Požár oznámila žena, která obývala jeden z hotelů v blízkosti. Na místo vyjelo postupně několik jednotek hasičů a policisté. Dřevěný domek obýval padesátiletý muž s o pět let mladší manželkou a dvaadvacetiletou dcerou,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Požár zničil v noci na pondělí dřevěný dům v Horní Bečvě

„Požár byl lokalizován v 22:10 hodin. Následné likvidační práce se však protáhly až do pondělního rána,“ uvedl mluvčí hasičského záchranného sboru zlínského kraje Libor Netopil. Příčinu požáru zkoumají experti, podle prvních poznatků vznikl požár v místnosti s kamny na pevná paliva, ve kterých se topilo. Cizí zavinění policie zatím vyloučila. Škoda dosáhla 800 tisíc korun.

„Na místě v noci zasahoval i policista z posttraumatického týmu, který poskytoval poškozeným nejenom první psychologickou pomoc, ale pomohl jim i provést další kroky, aby poškození nezůstali bez pomoci,“ řekla Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám