Hlavní obsah

Žena si vymyslela přepadení, aby zakryla pobodání přítelem

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou

Tři muži měli přepadnout dvaatřicetiletou ženu z Borohrádku, která přišla v sobotu ve dvě hodiny v noci do rychnovské nemocnice, aby si tu dala ošetřit bodné zranění krku. Tak to alespoň uvedla přivolaným policistům. Krátce na to však přiznala, že nebyla přepadena, ale nožem ji bodl její o dva roky starší přítel.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Přivolané policejní hlídce žena prvotně sdělila, že ji přepadli tři muži, kteří ji bodli nožem a odcizili 150 korun. Následně se však kriminalistům do protokolu přiznala ke lži a uvedla, že zranění jí způsobil její 34letý přítel po návratu z restauračního zařízení, kde spolu s dalšími známými popíjeli pivo,“ uvedla mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Dodala, že se dvojice po půlnoci vrátila pod vlivem alkoholu domů. Zde ženu přítel po slovní roztržce napadl nožem a způsobil bodné poranění v zadní části krku, s kterým se žena bude léčit minimálně týden. Naštěstí díky rychlému a odbornému ošetření v nemocnici nedošlo k závažnějšímu následku,“ doplnila mluvčí.

Kriminalisté muže zadrželi a téhož dne obvinili ze spáchání zločinu vraždy ve stádiu pokusu, za což mu hrozí až 18 let za mřížemi. V pondělí v dopoledních hodinách soudce akceptoval návrh na uvalení vazby.

Výběr článků

Načítám