Hlavní obsah

Policie zatkla politika Stoklasu ve chvíli, kdy chtěl nastoupit do vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Bývalého radního Moravskoslezského kraje Jana Stoklasu (ex ČSSD), po němž bylo od čtvrtka vyhlášeno pátrání kvůli vyhýbání se nástupu do vězení, zatkla v pátek ráno policie. Stoklasa byl zadržen před ostravskou vazební věznicí ve chvíli, kdy se chystal přihlásit k nástupu do výkonu trestu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jan Stoklasa

Článek

„V okamžiku, kdy chtěl Honza nastoupit do vězení, k němu přišli dva policisté v civilu a odvezli ho na služebnu,“ řekl Právu Stoklasův kamarád, který byl zatčení přítomen.

„Protože jde o hledanou osobu, bylo povinností policistů ho zadržet,“ informovala Právo mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že policistům nepřísluší hodnotit, co hledaná osoba tvrdí, že hodlá udělat.

Jana Stoklasu nejprve Krajský soud v Ostravě odsoudil k sedmiletému trestu, Vrchní soud v Olomouci mu v odvolacím řízení loni trest snížil na čtyři roky. V listopadu Stoklasa požádal soud o odklad nástupu do výkonu trestu, protože byl hospitalizován v psychiatrické léčebně. Soud mu vyhověl, ale odklad byl platný pouze do 31. ledna.

Expolitik mezitím požádal o další odklad, soud mu však už nevyšel vstříc. Od počátku února si Stoklasa nepřebíral soudní obsílky, soudkyně na něj proto nyní vydala zatykač.

Stoklasa hned poté o sobě dal vědět a novinářům řekl, že je k nástupu do vězení připraven. Podle svých slov nechápe, proč po něm policie pátrala. Zásilku o tom, že mu není povolen další odklad trestu, si prý na poště vyzvedl teprve ve čtvrtek. Stoklasa zároveň ve stejný den slíbil, že v pátek do věznice nastoupí. Před jejími branami ho nakonec policie zadržela.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám